Новата гама DAF CF и XF е Камион на 2018 година

НачалоАктуално → Новата гама DAF CF и XF е Камион на 2018 година
Новата гама DAF CF и XF е Камион на 2018 година

Новото поколение XF и CF спечели приза “Камион на годината” за 2018 г. Изборът бе направен от журито на International Truck of the Year, което се състои от 23 водещи редактори и журналисти в областта на превозните средства за работа, представляващи 23 основни медии от 25  държави.

Престижната награда бе връчена на Престън Фейт, президент на DAF Trucks, по време  на специална тържествена гала вечер на изложението Solutrans 2017 в Лион, Франция.

С резултат от 104 гласа, в оспорвана надпревара, новата холандска тежкотоварна гама
се бори със силния конкурент  на Iveco, Stralis 460 NP, гама от автомобили, задвижвани само на газ, който бе класиран на второ място и Scania XT за тежки приложения в строителството, която завърши на трето място.

В съответствие с правилата на международния конкурс “Камион на годината” (ITOY), годишната награда се представя на конкретен модел превозно средство или гама, представени на пазара през предходните 12 месеца, дали най-голям принос за ефективността на автомобилния транспорт въз основа на няколко важни критерии: технологични иновации, комфорт на водача, пътна безопасност, ефективност на силовата линия, горивна икономия, екологичност и обща стойност на притежание (TCO).

Новите иновативни силови линии на XF и CF са базирани на оптимизираните двигатели MX-11 и MX-13, интегрирани с най-новата 12-степенна автоматична скоростна кутия ZF Traxon и новите DAF задни оси с подобрена управляемост, повишени горивна икономия и ефективност при смяна на скоростите.

Членовете на журито на "Камион на годината" оцениха новите характеристики на  ефективност на XF и CF, като подобрено изгаряне на горивната смес, намаляване на вътрешните загуби от триене на двигателя, ниски номинални обороти на двигателя,
интелигентни помощни средства, интегрирани  компоненти на двигателя, различни стратегии за превключване на предавките, подобрени предсказуеми функции, работещи с нова електронна архитектура, намаляване на теглото на различни детайли и агрегати, като още по-компактната система за третиране на изгорелите газове.

По време на неотдавна проведените разширени тестове в Белгия и Холандия, членовете на журито на ItoY оцениха високо съвременните характеристики на най-новите XF и CF силови линии, които позволяват по-дълги "Еко-рол" периоди за още по-голяма икономия на гориво,  благодарение на по-прецизната интеграция на оборудването на двигателя и автоматизираната скоростна кутия с най-новата функция за предсказуем Cruise Control на базата на GPS.

Джаненрико Грифини, председател на конкурса "Камион на годината", обобщи гласуването на журито така: " С представянето на новите СF и XF, DAF предлага гама тежкотоварни автомобили, които поставят нови стандарти по отношение на горивната ефективността на силовата линия и цялостното представяне."

Нашата група Новини Продукти Услуги Сервизна мрежа Актуално Контакти Общи условия