История

НачалоНашата група → История

Компанията е основана през 1994 г. под името „ЮБН Ауто“ ООД със седалище в гр.София.  Основната дейност на фирмата е търговия и сервиз на товарни автомобили и продажба на резервни части за товарни автомобили. Първоначално дейността е съсредоточена само в гр. София.

През 1995г. фирмата става оторизиран сервиз на камиони марка DAF.

 През 2005 г.  „ЮБН Ауто“ ООД  получава правата да продава и сервизира камиони с марката DAF като единствен оторизиран дилър за България на холандския производител на тежкотоварни превозни средства DAF Trucks N.V. Фирмата доставя и продава оригинални резервни части за камионите DAF.

През 2006 г. собствениците на фирмата продават 50% от акциите си на белгийската група Turbo`s Hoet Group N.V. Белгийската група е създадена през 1973г. и е специализирана в областта на турбокомпресорите. Тя е и официален дистрибутор на всички основни производители на турбокомпресори. През същата 2006г. е избрана за най-добър дистрибутор на Borg Warner, а на следващата година, през 2007г., е обявена за най-добър дистрибутор на Garrett. Чрез свои дъщерни фирми, Turbo`s Hoet Group N.V  осъществява директни продажби във Франция, Холандия, Белгия, Беларус и Русия.

От началото на 2009г. „ ЮБН Ауто“ ООД е сертифицирана по ISO 9001.

През 2010г. собствениците на „ЮБН Ауто“ ООД продават останалите 50% от акциите на Turbo's Hoet Group N.V, като с това компанията става 100% белгийска. Новите собственици запазват името и основната дейност на фирмата, но променят мениджърския състав.

През 2011г. борда на директорите на Turbo`s Hoet Group N.V., решава да наложи собствена марка "Turbotrucks", да унифицира имената на всички дилърства на компанията, като ги преименува на “Turbotrucks“, обедени под едно лого и така да идентифицира всички свои дъщерни фирми. Част от този проект е и „ЮБН Ауто“ ООД. Взето е решение да започне процедура по промяна на името на фирмата, като всички компании, собственост на Turbo`s Hoet Group N.v. ще носят общото наименование "Turbotrucks", последвано от съответното име на града или страната. Същата година „Турботракс“ групата, става най-големия дилър на DAF в света с  продадени  3 321 нови тежкотоварни превозни средства. „Турботракс“ е обединение на следните групи : Spillier-Decock, Universal Trucks, Turbo’s Hoet DAF France, UBN Auto Bulgaria и Turbo’s Hoet Russia.

В началото на 2013г. в търговския регистър е вписана промяна на името на фирмата, от „ЮБН Ауто“ ООД на „Турботракс България“ ООД. 

Нашата група Новини Продукти Услуги Сервизна мрежа Актуално Контакти Общи условия