За по-големи обеми и тегла

DAF CF си е спечелил славата на универсален товарен автомобил, а CF Electric е също толкова гъвкав. Предлага се като двумостов влекач и като тримостов камион с твърдо шаси. Налага ли ви се да извършвате денонощни доставки до градските супермаркети? Изпълнявате задачи по сметосъбиране и сметоизвозване в жилищен район? Или предлагате редовен превоз между две производствени бази? CF Electric е идеалното решение.

Сърцето на този товарен електромобил е електрически двигател с мощност 210 kW (240 kW пикова мощност), захранван от батерия с капацитет 315 kWh (350 kWh ефективни). Високият въртящ момент при потегляне от място е впечатляващ и създава уникално усещане при шофиране.

 

200-километров автономен пробег

За вас като транспортен оператор максималният автономен пробег на вашия камион е от първостепенно значение. При CF Electric той е впечатляващ – 200 километра. С интелигентно планиране на пътуванията и междинно зареждане на батерията по време на товарене и разтоварване, можете лесно да постигнете денонощна експлоатация на вашия CF Electric. Много други транспортни оператори вече са закупили CF Electric и с лекота изминават по 500 километра или повече дневно. Ако изтощите батериите докрай, можете да възстановите пълния им заряд само за 75 минути чрез станция за бързо зареждане (250 kW/400 A).

 

Регенерация на енергия

При спиране електрическият двигател функционира като генератор, произвеждащ енергия, която се съхранява в батериите, като в същото време намалява скоростта на автомобила. CF Electric има три нива на регенеративно спиране, управлявано от лост на кормилната колона, подобно на интардер на дизелов камион. Това допринася за по-голям автономен пробег на автомобила и намалява износването на спирачките.

 

Интелигентен e-силоотвод

DAF може да оборудва CF Electric с e-силоотвод за задвижване на спомагателни устройства и на каросерията според нуждите. Това премахва необходимостта от отделен източник на захранване и ви позволява да използвате електрически захранвано хладилно оборудване и оборудване за сметосъбиране и сметоизвозване, което прави вашия камион напълно беземисионен във всички негови функции.

Конфигурации с два и три моста

DAF предлага CF Electric като двумостов влекач (максимална обща маса: 37 тона), който е идеален за беземисионни и почти безшумни доставки в супермаркети. Тримостовият камион с твърдо шаси (максимална обща маса до 29 тона) има завиващ заден мост за максимална маневреност и е идеалната платформа за приложения за сметосъбиране и сметоизвозване или за градски доставки.

Нещо повече, CF Electric предлага същите качества, с които е познат дизеловият CF: максимална ефективност благодарение на доказана надеждност и висока товароносимост плюс оптимален комфорт за водача.

Електрически влекач

 

Тип Влекач 4×2
Максимално допустима обща маса 37 т.
Осева база 3800 мм
Тара 9,000 кг.
Електрически двигател VDL 210 kW номинал/ 240 kW (макс.,)
Въртящ момент 2000 Nm
Капацитет на батерията 350 kWh (315 kWh ефективно)
Максимален пробег До 220 км.*
Бързо зареждане 75 мин. (250kW)
* В зависимост от приложението,пътните условия и товар.

Електрически 3-осен камион

 

Тип Шаси-кабина 6х2, задна управляема ос
Максимално допустима обща маса 29 т. (макс)
Осева база 380/400/420/460/480 мм
Тара 10,160 кг.
Електрически двигател VDL 210 kW номинал / 240 kW (макс.)
Въртящ момент 2000 Nm
Капацитет на батерията 350 kWh (315 kWh ефективно)
Максимален пробег 250 км.*
Бързо зареждане 75 мин. (250kW)

Партньор в бизнеса

Постигането на транспорт с нулеви емисии е нещо повече от закупуването на електрически камион. За да предложи успешно транспортно решение с нулеви емисии, DAF разработи усъвършенствани инструменти за анализ на маршрути и симулация. Опитните консултанти по продажбите в DAF използват тези инструменти, за да намират подходящите решения за транспортните задачи на клиента въз основа на широка гама конфигурации на електрически камиони DAF и спецификации на зарядното оборудване. Те разглеждат алтернативни технически решения, предлагат ясен анализ на потенциалните резултати от тези решения и определят оптималното решение за дадена транспортна задача с нулеви емисии. Във всички тези стъпки ние си сътрудничим тясно с нашите клиенти.

Обслужване на електрически камиони

Електрическият камион се нуждае от различно обслужване в сравнение с традиционните камиони. Всеки дилър на DAF разполага с най-съвременните познания, както и със специалисти, които са напълно обучени и квалифицирани да поддържат вашите камиони.

Най-новата технология в производството на батерии

Вие не я виждате. Но DAF CF Electric е оборудван с една от най-големите иновации в технологиите за електрически камиони през последните години: батерията LFP. LFP означава „литиево-железен фосфат“ – основният компонент на този източник на енергия.
DAF Trucks е първият OEM производител, който използва този тип източник на захранване в своите камиони, разбира се след продължителни тестове и задълбочени проучвания. LFP батериите имат три огромни предимства пред съществуващите батерии, съдържащи кобалт и магнезий: не съдържат кобалт, използват технологията Cell-to-Pack и са изключително безопасни.


Без кобалт

Кобалтът често се счита за основна суровина в производството на батерии. Но запасите от кобалт са ограничени, а добивът не е екологично безопасен. Това е достатъчна причина DAF да потърси алтернатива, която елиминира и двата недостатъка. Технологията LFP отговаря на това изискване, което превръща CF Electric в още по-екологичен камион.

Технология Cell-to-Pack

Наред с това батерията е Cell-to-Pack. Това означава, че отделните батерийни клетки могат да бъдат подредени една до друга в пакета, без да е необходимо да се групират първоначално в модули. Така се увеличава значително енергонаситеността на единица обем. И на това се дължи увеличеният автономен пробег на новия CF Electric. Въпреки че размерът на батерията е останал почти непроменен, автономният пробег на третото поколение CF Electric се е удвоил в сравнение с предходния модел – от над 100 на над 200 километра с едно зареждане на батерията.

Най-висока степен на безопасност

И другото важно предимство на LFP батерията пред конвенционалните батерии е термичната и химическа стабилност на батерията. Използването на литий, желязо и фосфат не само подобрява устойчивостта на батерията при прегряване, но също така предотвратява т. нар. термична експлозия – верижна реакция, протичаща в батерията. Така използването на LFP батерии свежда риска от спонтанно запалване до нула, което допълнително повишава нивото на безопасност на CF Electric.

„Важна стъпка напред“

С увеличения си автономен пробег новият CF Electric затвърждава позицията ни в авангарда на електрическия автомобилен транспорт. Този камион е разработен в отговор на нарастващата нужда от по-добро качество на въздуха в нашите градове и по-ниски емисии на CO2. 500 километра дневно изцяло с електрическо задвижване е постижение, което превозвачите ще оценят високо

Рон Борсбум,
Изпълнителен директор продуктово развитие в DAF.

Ron-Borsboom

София:

Горни Богров
бул. Ботевградско шосе 420

Работно време

Понеделник – Петък: 08.00 – 18.00

Събота: 8.30 – 13.30
Неделя: Почивен ден

Телефон:

+35928138114

+35928138115

e-mailsales.bulgaria@thgroup.eu

Източна България +359884006399
Югозападна България +359888155220
София, София област +359882751630
София, Северозападна България
 +359888591909