Превъзходство при шофиране

DAF XF се задвижва от двигателите PACCAR MX-11 и MX-13 с нови въртящи моменти, нови номинални мощности, включително мощен вариант 390 kW/530 к.с. Много нововъведения помагат за постигане на по-голям въртящ момент при ниски обороти за максимална горивна ефективност

Иновации в двигателя

За постигане на водеща в отрасъла икономия на гориво и за допълнително намаляване на триенето допринасят новите помпи – маслена, хидравлична и водна, както и нов комплект сегменти и бутала. Освен ова добавихме нов турбокомпресор и нова горивна система за максимална ефективност.

Намалени ремонти и техническо обслужване

Удължихме периодите на техническо обслужване на нашите двигатели до 200 000 км! Допълнително въведохме иновации, които свеждат до минимум износването при експлоатацията. Това допринася за постигане на минимални общи разходи за притежание.

Разширен режим „Еко“

За увеличаване на икономията на гориво, намаляване на емисиите и по-ниски експлоатационни разходи, DAF XF включва разширена група опции на режим „Еко“. Режимът „Еко работни характеристики“ осигурява оптимален баланс между високи ходови качества и най-добра горивна ефективност. Когато горивната ефективност е водеща, тогава най-добрата опция е режимът „Еко гориво“, с превключване на предавките при ниски обороти.

Новият CF Трансмисия
Новият CF Трансмисия

Висококачествени скоростни кутии

Последното поколение автоматични скоростни кутии TraXon (12 и 16-скорости) са стандартни за новата серия XF. По-малките загуби от триене, по-бързото включване на по-висока предавка и удължената употреба на EcoRoll допринасят за постигане на най–нисък разход на гориво, а комфортът на водача се повишава благодарение на нейната тиха и плавна работа и прецизното задействане на съединителя. Новото поколение автоматични скоростни кутии TraXon също осигуряват по-широко разпределение на предавателното отношение, което осигурява възможност за още по-бързо ускорение на задвиждане.

Високоефективни задни оси

В допълнение на великолепните нови двигатели и скоростни кутии ние внедрихме високоефективни задни оси с главини на колелата с малко триене. И нещо повече – гама по-бързи предавателни отношения, започващи от 2,05, дават възможност за работа при по-ниски обороти на двигателя за по-висока горивна ефективност. За намаляване на загубите от триене внедрихме шлифовани комплекти в механизма на диференциала и добавихме нови лагери и уплътнители в задната ос, заедно с малко по количество масло с ниско триене. Нашата цел: да обърнем внимание на всеки детайл в постигането на максимума от всяка капка гориво!

Новият CF Трансмисия

Още за DAF XF

София:

Горни Богров
бул. Ботевградско шосе 420

Работно време

Понеделник – Петък: 08.00 – 18.00

Събота: 8.30 – 13.30
Неделя: Почивен ден

Телефон:

+35928138114

+35928138115

e-mailsales.bulgaria@thgroup.eu

Източна България +359884006399
Югозападна България +359888155220
София, Северозападна България +359888591909