Несравнима ефективност

С новото поколение XF, XG и XG+, DAF въвежда нов стандарт в транспортната ефективност. Усъвършенстваните превозни средства за дълги разстояния се отличават с аеродинамичен дизайн, който е водещ в индустрията. Освен това значителните иновации в двигателите PACCAR MX, автоматизираната трансмисия TraXon и задните оси на DAF допринасят за повишаване на горивната ефективност с не по-малко от 10%. Ниското тегло на превозното средство и отличното обслужване допринасят за водещ в класа полезен товар и време в движение.

Изключителна аеродинамика

Отличните аеродинамични характеристики са крайъгълен камък на новото поколение камиони DAF. След обширни симулации и тестове се постига изключително ниско въздушно съпротивление чрез перфектно насочване на въздушната струя около, през и под камиона. Резултатът е 19% подобрение на аеродинамичните характеристики, което повишава горивната ефективност.

Силовата линия от висок клас

DAF въвежда ново поколение двигатели PACCAR MX с обем 10,8 и 12,9 литра в новите DAF XF, XG и XG+. С по-висок  въртящ момент и технически иновации, които издигат ефективността до още по-високо ниво. Нововъведенията са твърде много, за да бъдат споменати, но някои от тях са:

  • нов двигателен блок и цилиндрова глава
  • новопроектирани инжектори
  • следващо поколение турбо компресор

 

Система за последваща обработка на вредните емисии от двигателя

Системата за последваща обработка на вредните емисии от двигателя (EAS) е изключително ефективна, благодарение на новия дизайн и насочване. Новият дизайн за насочване на отработените  газове над шасито допълнително минимизира загубата на топлина между двигателя и EAS за максимална ефективност.

Image-engine-detail

Трансмисии от ново поколение

Камионите DAF от ново поколение стандартно се предлагат с автоматизирани скоростни кутии TraXon, които осигурят ефективна и екологична задвижваща линия с отлични динамични характеристики.

Интелигентно управление на горивото

Добавени са нови функции за интелигентно управление на горивото. Те включват трето поколение на предвиждащ автопилот и нови EcoRoll функции. Оптимизираният EcoRoll не допуска ненужно намаляване на скоростта и съответните загуби на енергия. Освен това предвиждащия контрол при спускане в комбинация с подобрената МХ моторна спирачка премахват необходимостта от Интардер, намалявайки общото тегло на автомобила, което подобрява ефективността.

 

Високоефективни задни оси

Камионите DAF от ново поколение се предлагат с 8 и 9 тона предни оси и широка гама от 11,5 и 13 тона задвижвани задни оси с или без редуктор на главината и в комбинация с тласкаща или теглеща ос, ако е необходимо. Пълна гама от съотношения на задния мост осигурява най-добрата възможна ефективност за всяко приложение. Използват се спирачни апарати от ново поколение, които са по-леки и още по-здрави.

 

Еталон за охладителна система

Новото поколение товарни автомобили DAF XF, XG и XG+ използват възможно най-доброто пасивно охлаждане. Добавихме нови елементи, насочващи въздушния поток в решетката и монтиран на кабината корпус за отлична аеродинамика под капака. Това гарантира минимално задействане на вентилатора чрез оптимално използване на всеки килограм въздух, навлизащ през решетката.

Широка гама от електрически и електронни функции за задействане на отвод на мощност, настройки на въздушното окачване и управление на оборудването на каросерията. На шасито се предлагат и модули за закрепване на надстройката за ефективно монтиране.
За по-голямо удобство на надстройчиците, новите XF, XG и XG⁺ се предлагат с широка гама от мощни двигатели, скоростни кутии и отвод на мощност.

Услуги от бъдещето

С представянето на новото поколение DAF XF, XG и XG+, DAF стартира нова ера по отношение на лекотата на обслужване.

  • Актуализация на софтуер от дистанция за двигател и система за третиране на отработени газове, блокове за управление на автомобила, централен шлюз на сигурност DAF Connect
  • Стандартен сервизен интервал от 125 000 км.
  • За международен транспорт, може да се предложи удължен интервал. Това означава, обслужване веднъж годишно /до 200 000 км/, уникално за индустрията
  • DAF MultiSupport предлага pan-Европейски договори за ремонт и обслужване с 24/7 международна помощ за клиента, даващи възможност за максимална гъвкавост и достъпност / наличност на Вашето превозно средство

София:

Горни Богров
бул. Ботевградско шосе 420

Работно време

Понеделник – Петък: 09.00 – 17.30

Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

Телефон:

+35928138114

+35928138115

e-mailsales.bulgaria@thgroup.eu

Източна България +359884006399
Югозападна България +359888155220
София, София област +359882751630
София, Северозападна България
 +359888591909