След като вече спечелиха признания като “Международен камион на годината” както през 2022 г., така и през 2023 г., новото поколение камиони DAF отново печелят признание за своята ненадмината ефективност. Тази впечатляваща гама, със своята изключителна аеродинамика, е получила множество престижни награди в индустрията за забележителната си ефективност.

Надграждайки върху тази изключителна позиция, DAF представя лимитирана серия, която постига възможно най-високата горивна ефективност и най-ниските VECTO стойности. Предлагани в различни варианти на кабината, шампионите по ефективност са оборудвани с двигатели PACCAR MX-11 или MX-13 с нов софтуер на двигателя. Новата серия е особено атрактивна за компаниите, които търсят по-ниски стойности на пътните такси и възможно най-ниска обща цена на притежание (TCO).

Удостоена с награди серия

Камионите DAF от ново поколение събират една след друга награди за ефективност и олицетворяват както мечтата на шофьора, така и удоволствието на собственика!

НАГРАДА „ЗЕЛЕН КАМИОН ЗА 2023 г.“

След обстоен сравнителен тест DAF XF 450 от ново поколение беше обявен за „Зелен камион за 2023 г.“ от водещите немски списания VerkehrsRundschau и Trucker. Той получи наградата заради изключителната си ефективност, която води до най-ниския разход на гориво в индустрията (21,26 l/100 km) и ниски въглеродни емисии (675 g/ km). Разходът на AdBlue (1,32 l/100 km) и средната скорост (80,06 km/h) също бяха впечатляващи. Това е най-ефективният влекач за дълги разстояния на пазара.
Green Truck Award 2023
European Truck Challenge 2023

EUROPEAN TRUCK CHALLENGE 2023

В сравнителния тест European Truck Challenge (ETC), провеждан от реномираното немско списание Truck & Trailer Welt, камионите се сравняват обстойно по отношение на разходите, управлението, производителността и комфорта на водача. За пореден път XF 450 доказа, че има най-нисък комбиниран разход на гориво и AdBlue, което води до най-ниски експлоатационни разходи. Освен това той спечели престижната награда „ETC Drivers Choice Award“ заради забележителния си комфорт, по-доброто оборудване и по-атрактивния си дизайн.

 

„DAF XF 450 се оказа най-рентабилният камион.“

Ханс-Юрген Вилдхаге
Редактор на Truck & Trailer Welt, организатор на European Truck Challenge

ЕВРОПЕЙСКА ТРАНСПОРТНА НАГРАДА ЗА УСТОЙЧИВОСТ

През 2023 г. DAF XF 450 от ново поколение получи и „Европейска транспортна награда за устойчивост“ (ETPN) от немското издание Transport. Факторите, които изиграха роля са – неговата удължена и силно аеродинамична кабина, в резултат на което се постига водещ в класа нисък разход на гориво и AdBlue, дълги сервизни интервали (до 200 000 km), свръхниски нива на масло в диференциалите и ниско тегло на автомобила. Наличието на усъвършенствани системи за подпомагане на водача, като например предвиждащия автопилот, също допринесе за решението на журито.

 

“Несъмнено най-убедителният кандидат за наградата.”

Кристин Хартман
Главен редактор на списание Transport и член на журито на ETPM

European Transport Award for Sustainability

Функции за икономия на гориво

Шампионите по ефективност са напълно оборудвани с функции за намаляване на разхода на гориво, като системата DAF Digital Vision (камери вместо огледала за намаляване на съпротивлението) и пълен аеродинамичен пакет. Той включва спойлери на кабината и шасито, калници и специален аеропанел за оптимизиране на въздушния поток под камиона. Пакетът за повишаване на ефективността се допълва от гуми с ниско съпротивление при търкаляне, предвиждащ автопилот и мощната PACCAR MX Engine Brake. Заедно с изключително ниското си тегло и усъвършенстваните бордови системи, като например предвиждащия автопилот, шампионите по ефективност поставят нов стандарт за ефективност на транспорта.

Fuel-efficiency features

По-ниски емисии на CO2

Прецизното управление на двигателя и изключителната аеродинамика поддържат изключително ниски нива на въглеродни емисии в тази лимитирана серия камиони.

София:

Горни Богров
бул. Ботевградско шосе 420

Работно време

Понеделник – Петък: 09.00 – 17.30

Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

Телефон:

+35928138114

+35928138115

e-mailsales.bulgaria@thgroup.eu

Източна България +359884006399
Югозападна България +359888155220
София, София област +359882751630
София, Северозападна България
 +359888591909