Със своя лесен достъп до кабината, несравнима маневреност и ниско собствено тегло за по-голям полезен товар, DAF LF е идеален за градски доставки и комунални услуги. LF Electric предлага всички тези качества, както и нулеви емисии и почти безшумно движение. Лесно е да се разбере защо DAF LF е толкова успешен. Той осигурява оптимален комфорт и практичност за водачите, които трябва да се качват и слизат често от камиона или да могат лесно да се справят с превозните документи. Проектиран специално за градски приложения, той има просторна, но компактна кабина и предлага превъзходна управляемост и отлична позиция на водача.

Съвместим с мрежово напрежение
LF Electric разполага с комбинирана система за зареждане. Моделът разполага с бордова зарядна система, което означава, че може да бъде свързан към 400 V AC 3-фазно електрическо захранване за зареждане през нощта – идеално, когато автомобилът се прибере в базата в края на деня. Батериите се зареждат от 20% до 80% за 6,5 часа и от 0% до 100% за 12 часа.

280-километров автономен пробег
19-тонният LF Electric има електрически двигател с мощност 260 kW (370 kW пикова мощност), който се захранва от батерия с капацитет 282 kWh (252 kWh ефективни). Резултатът е изключителна производителност и още по-важно: автономен пробег до 280 километра. Това е уникално постижение в този клас!


Високоскоростно зареждане
Предлага се и вариант за бързо зареждане. Тази функционалност изисква инсталиране на постояннотокова зарядна станция (650 V DC, 150 kW) в базата на автомобила, което позволява зареждане на батериите от 20% до 80% само за час и от 0% до 80% само за два часа. Това ще увеличи максимално времето за работа на вашия LF Electric.

Интелигентен e-силоотвод
DAF може да оборудва LF Electric с e-силоотвод за задвижване на спомагателни устройства и на каросерията според нуждите. Това премахва необходимостта от отделен източник на захранване и ви позволява да използвате електрически захранвано хладилно оборудване и оборудване за сметосъбиране и сметоизвозване, което прави вашия камион напълно беземисионен във всички негови функции.

Голям полезен товар/span>
LF Electric се предлага като камион с твърдо шаси с междуосие 5,30 m или 5,85 m. Моделът е с максимална обща маса 19 тона и максимален полезен товар 11,7 тона, което е достатъчно за повечето приложения в градските доставки.

DAF LF Electric

 

Тип Шаси-кабина 4×2
Максимално допустима обща маса 19 т.
Осева база 5300/5850 мм
Тара 7,300 кг.
Полезен товар 11,700 кг.
Електрически двигател Dana, постоянен магнит
Мощност 260 kW (номинал) / 370 kW (макс.)
Въртящ момент 1970 Nm
Капацитет на батерията 282 kWh (254 kWh ефективно)
Максимален пробег До 280 км.
Мощност на вградената зарядна станция 22 kW
Бързо зареждане от 0% до 80% за 120мин. (150 kW)
* В зависимост от приложението,пътните условия и товар.

Най-новата технология в производството на батерии

Вие не я виждате. Но DAF LF Electric е оборудван с една от най-големите иновации в технологиите за електрически камиони през последните години: батерията LFP. LFP означава „литиево-железен фосфат“ – основният компонент на този източник на енергия.

DAF Trucks е първият OEM производител, който използва този тип източник на захранване в своите камиони, разбира се след продължителни тестове и задълбочени проучвания. LFP батериите имат три огромни предимства пред съществуващите батерии, съдържащи кобалт и магнезий: не съдържат кобалт, използват технологията Cell-to-Pack и са изключително безопасни.

Без кобалт

Кобалтът често се счита за основна суровина в производството на батерии. Но запасите от кобалт са ограничени, а добивът не е екологично безопасен. Това е достатъчна причина DAF да потърси алтернатива, която елиминира и двата недостатъка. Технологията LFP отговаря на това изискване, което превръща LF Electric в още по-екологичен камион.

Технология Cell-to-Pack

Наред с това батерията е Cell-to-Pack. Това означава, че отделните батерийни клетки могат да бъдат подредени една до друга в пакета, без да е необходимо да се групират първоначално в модули. Така се увеличава значително енергонаситеността на единица обем. И на това се дължи увеличеният автономен пробег на новия LF Electric. Въпреки че размерът на батерията е останал почти непроменен, автономният пробег на третото поколение LF Electric се е удвоил в сравнение с предходния модел – от над 100 на над 200 километра с едно зареждане на батерията.

Най-висока степен на безопасност

И другото важно предимство на LFP батерията пред конвенционалните батерии е термичната и химическа стабилност на батерията. Използването на литий, желязо и фосфат не само подобрява устойчивостта на батерията при прегряване, но също така предотвратява т. нар. термична експлозия – верижна реакция, протичаща в батерията. Така използването на LFP батерии свежда риска от спонтанно запалване до нула, което допълнително повишава нивото на безопасност на LF Electric.

Партньор в бизнеса

Постигането на транспорт с нулеви емисии е нещо повече от закупуването на електрически камион. За да предложи успешно транспортно решение с нулеви емисии, DAF разработи усъвършенствани инструменти за анализ на маршрути и симулация. Опитните консултанти по продажбите в DAF използват тези инструменти, за да намират подходящите решения за транспортните задачи на клиента въз основа на широка гама конфигурации на електрически камиони DAF и спецификации на зарядното оборудване. Те разглеждат алтернативни технически решения, предлагат ясен анализ на потенциалните резултати от тези решения и определят оптималното решение за дадена транспортна задача с нулеви емисии. Във всички тези стъпки ние си сътрудничим тясно с нашите клиенти.

Обслужване на електрически камиони

Електрическият камион се нуждае от различно обслужване в сравнение с традиционните камиони. Всеки дилър на DAF разполага с най-съвременните познания, както и със специалисти, които са напълно обучени и квалифицирани да поддържат вашите камиони.

София:

Горни Богров
бул. Ботевградско шосе 420

Работно време

Понеделник – Петък: 09.00 – 17.30

Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

Телефон:

+35928138114

+35928138115

e-mailsales.bulgaria@thgroup.eu

Източна България +359884006399
Югозападна България +359888155220
София, София област +359882751630
София, Северозападна България
 +359888591909